fredag 6 januari 2017

Sen eller tidig ankomst till Ronda i Andalusien i Spanien

"What are you looking for" hörde jag plötsligt när vi satt i hyrbilen med dörren lite på glänt, för att lampan skulle lysa så att vi kunde se kartan.

Vi hade landat klockan 00:00 på juldagens morgon på flygplatsen i Malaga i Andalusien, Spanien, hämtat ut hyrbilen med en separat GPS som vi inte fick att fungera denna julenatt, batteriet var inte laddat. Vi skulle åka till den lilla staden Ronda som ligger ca 10 mil upp i bergen från Malaga räknat. Herbert körde och jag kollade vägskyltarna efter Ronda. So far so god. När vi väl kom till Ronda vid 03:30 på juldagsmorgon hade vi inte en aninig var var Hotel Virgen de los Reyes låg. Vi irrade runt i Ronda bland glada människor på väg hem efter julfirandet.

När klockan var 04:30 stannade vi till på platsen nedan och fick höra de magiska orden "What are you looking for" Ett par kom fram till oss och kvinnan ställde frågan. Jag svarade att vi letade efter Hotel Virgen de los Reyes, hon började att förklara, på engelska då förstås, kör så sväng där osv, sen sa hon "jag har bilen parkerad där" och pekade, "follow me" vi gjorde så. Efter 3 - 400 meter stannade hon bilen och pekade på skylten där hotellet låg, vi tackade henne allra ödmjukast.


Innan vi gick till sängs blev klockan 05:00 på juldags morgon. Det fanns inga parkeringsplatser att uppringa på dessa smala stenbelagda och vinglande gator och Portiern förklarade vad vi kunde parkera bilen en bit ifrån hotellet. Så när vi äntligen fick lagt oss slocknade vi diretkt.


Vid 10-tiden vaknade vi till liv och gick ut för att äta frukost, det blev en Spansk frukost, på Cafeterian nedan, Tostadas de Pan, spanskt bröd, med olivolja och tomatröra bredvid. Stor kaffe Solo och färskpressad apelsinjos till det facila priset av 3 euro/person.


Snart kommer det mer om vår resa till Andalusien. Välkommen åter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar