söndag 22 januari 2017

Vilse i Cádiz i Andalusien i södra Spanien

Solen log emot oss och himlen var klarblå när vi satte fötterna på Bahia de la Cádiz, den 8 kilometer långa sandstranden på Costa de la Luz (ljusets kust)


Sandskulptur 

När vi hade promenerat en bit med kameran i högsta hugg såg vi hur några personer låg i vattnet och väntade på vågorna, denna annandag var det inte så mycket vind, för att kunna surfa på dem. En vindsurfingskola hade de här.  

 Vi hade redan tillryggalagt en rejäl sträcka när vi, långt bort, fick syn på några vackra byggnader, detta var gamla stan med Katedralen, Catedral de Cádiz i förgrunden
Catedral de Cadiz


Gatorna är smala och ligger lite hur som helst, vi gick vilse men kunde insuga den härliga atmosfären som finns i Cadiz med sina småbutiker Tapasbarer och Cafeterior, då vi var både törstiga och hungriga vid det här laget gick vi in i en Cafeteria, drack en kall Cola åt en bocadillo, baugette fylld med ost och skinka, vilket smakade underbart gott. 

En Calvaiero sjunger en lovsång till en kvinna

 När vi kom ut på gatan fick vi syn på vattnet och gick ditåt men det var fel sida, vi skulle gå tillbaka samma väg som vi kommit. Cadiz ligger på en smal halvö och det var inte dit vi skulle. Promenerade åt andra hållet och kom åter till den rätta sidan.

I Cadiz som i övriga Spanien har de de mest fantasifulla julgranar

 Så var vi på rätt spår igen och gick längs Bahia de Cadiz i staden där de har 3 016 soltimmar per år. Och vi hade gjort en nätt promenad på runt 5 timmar.

På vår väg tillbaka till bilen passerade vi dessa skulpturer

Cádiz, Europas äldsta stad i Andalusien i Spanien, en stad jag gärna återkommer till, väl värd att besöka med sommar året om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar